Thursday, August 11, 2016

Reconciliacions

Darrerament se'n ha parlat i es parla de les anades i tornades durant estos deu o quinze anys per tal de cercar punts d'encontre entre les dues vores del valencianisme que potser algun dia qui sap si ja no caldrà parlar de vores i sí dun riu que circularà amb mès força que mai.
A voltes passa ho a passat de tenir algù amb qui des de fa temps no mantens una relació que per diversos motius al seu dia es va trencar però tot i això guardes a la memória una data que t'unix amb ell o ella i fa que o bè alces el teléfon i crides o darrerament li dones a l''intro per iniciar una conversa.
tambè ès cert que cal estudiar cas per cas i tenir en compte que hi han persones mès disposades a fer-ho i d'altres que simplement es troben mès a gust recordar-ho però no fer res per evitar passar-ho mal i preferixen passar página.
En el meu cas des de sempre m'ha agradat el diáleg per tal d'apropar postures que aparentment sòn irreconciliables o que tot i anant-se reconciliant trobe interesant vore com evoluciona i la revisió que en fan dels errors.
hui m'he dedicat a vore els distints blogs i ès un exercici molt reconfortant el vore com es conta eixe procés durant els anys noranta fins fa uns anys i de com s'ha de seguir intenntant cercar punts en comú entre uns i altres.
Personalment encara veig un poc llunyà eixe riu del que parlava adès però del que sí no tinc dubte ès de que cada volta mès s'intenten formular propostes, grups o fórums de discusió, etc i qui sap si derivar a confluir totes estes voluntats a un mateix projecte polític valencianista i que de retruc ilusione i connecte amb la societat valenciana.
Ahores d'ara el Bloc ès la força política del valencianisme amb mès projecció i la que mès ha crescut durant estos anys; per tant, este ès qui ha de liderar eixa confluéncia tal i com mès o menys ressa el document estratégia 2011.
No he descobert res nou però he tingut la necessitat de referir-me a la reconciliació o a la simple relació cordial entre dos que en el seu moment trencaren peres però que per un motiu o altre tenen un nexe d'unió, en este cas aplicant-ho al valencianisme ja que ès el poble valencià qui ens ha de mantenir units.
Ès doncs, una manera de convidar a la reflexió i a que entren als distints blogs i coneguen un poc les distintes revisions que se'n fan al respecte.

No comments:

Post a Comment