Friday, April 1, 2016

Falles, pasqua i sant Vicent

Anem a començar un període de dies on la festa tornarà a ser protagonistes arreu del territori valencià. Proba d'això ho estan sent ja des de fa uns dies les falles, tradició molt arrelada a l'horta i a moltes comarques del país que si bè ès cert, les falles duen a terme activitats durant tot l'any. Pels qui sigau de la comarca de la Plana baixa us recomane les de Borriana i la Vall tot i que tambè perqué no, visitar les de València com l'Arrancapins que enguany cumplix cent anys o la del mocador a Sagunt entre moltes d'altres que no nomene per no equivocar-me.
Per un altre costat m'agradaria parlar-vos de la romeria a l'ermita de sant Vicent que es fa a l'alcora el dilluns de pasqua altrament dit dia del rotllo. Se li diu del rotllo perquè al tornar a baixar del poblee, es dòna un rotllo com recompensa per haver pujat durant el matì.
Estarè encantat de que algù de l'Alcalatén ens ho explique millor. Per la meua part dir-vos que em va encantar estar allì amb el bon amic Álex.
Tambè ès prou tradició anar a empinar el catxirulo i menjar-se la mona al camp; mona que varia prou de la que es fa a Catalunya però si mès no tenim la mateixa denominació.
Per últim m'agradaria convidar-vos a les festes del barri de la Moreria d'Onda, un dels barris mès antics i amb mès encant de la nostra vila.
Espere que pugau gaudir d'estos dies i que aprofiteu per viatjar ja siga pel nostre país o fora.

No comments:

Post a Comment